Thursday, 10 May 2018

Krakow as a muslim


Time for a photo diary from Krakow! I was in Krakow with my mom about two weeks ago and today I'm sharing my thoughts about our trip with you. First of all, I think Krakow is a beautiful city, especially the old town area is really nice for even just walking around. I think it's a great place wether you want to explore some historical places, shop or both! The food is quite cheap and I think if you go outside of the tourist areas, it's even cheaper. So overall it is a nice place.

I didn't have that good experience with the people though, it was kinda 50-50 wether people were nice or not. I don't know if it was the fact that I'm muslim and wear a scarf on my head or what, but there were lots of people staring, many of them clearly in a bad way. In some restaurants we got really bad service and were treated differently than the other customers, which wasn't nice at all. Luckily there were also nice people too, but the not so nice ones really made otherwise a good trip a bit less enjoyable.//Tässä olis kuvapäiväkirja Krakovasta! Olin siis Krakovassa äitini kanssa noin kaksi viikkoa sitten ja ajattelin tänään jakaa mun ajatatuksia tästä matkasta teidän kanssa. Mun mielestä Krakova oli tosi nätti kaupunki ja varsinkin vanhankaupungin alue on tosi kiva vaikka vaan ympäriinsä kävelyyn. Kyseinen kaupunki on mainio vaihtoehto, halusi sitten käydä historiallisissa nähtävyyksissä, shoppailla, tai miksei myös molemmat! Ruoka oli halpaa ja turistialueiden ulkopuolella varmasti vieläkin halvempaa. Kaiken kaikkiaan siis ihan kiva matkakohde. 

Mun käsitys puolalaisista ei tosin ollut yhtä hyvä, ihmiset jakautui aikalailla kahtia jotkut oli mukavia ja toiset taas ei. En tiedä johtuiko se siitä, että olen muslimi ja käytän huivia vai mistä, mutta monet ihmiset tuijottivat ja iso osa selkeästi pahalla tavalla. Joissain ravintoloissa saatiin myös huonoa palvelua ja meitä muutenkin kohdeltiin eri tavalla kuin toisia asiakkaita, mikä ei todellakaan ollut kivaa. Onneksi kuitenkin niitä mukaviakin ihmisiä oli, mutta ne ei niin kivat ihmiset kyllä onnistui saamaan muuten todella mukavasta matkasta vähemmän mukavan. 


2 comments :

  1. Puolassa on vahvasti noussut oikeisto. Rasismi ja antisemitismi on nostanut päätään aika reippaasti, puolan juutalaiset sekä puolan muslimit ovat paljon tehneet nyt yhteistyötä, jotta ihmiset voisivat tutustua heihin. Toisen maailman sodan aikana kun myös puolan muslimit kokivat saman kohtalon kuin juutalaisetkin, niin on tärkeää, että tuetaan heitä nyt tässä työssä rasismia vastaan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, kuulinkin vähän juttua että Puolassa lähinnä hyväksytään vaan katolilaiset ja ulkomaalaisista / muun uskonnon edustajista ei niinkään pidetä :/

      Delete