Saturday 2 July 2016

Living in the Netherlands

Amsterdam

Multa pyydettiin postausta Hollantiin muutosta ja täällä asumisesta ja ajattelinkin toteuttaa sen heti näin hyvän paikan tullen. Muutin tänne siis viime vuoden syyskuussa heti omien yo-kokeiden jälkeen. Tänne muutto oli iso muutos elämässä, sillä samalla muutin ensimmäistä kertaa kotoa pois, muutettiin Imranin kanssa yhteen ja muutin pois Suomesta kaiken tutun ja turvallisen keskeltä. Kuitenkin lähdettiin molemmat tänne turvallisin mielin, sillä Suomeen pääsee aina takaisin, mikäli siltä tuntuu.

Suomen ja Alankomaiden eroista ehkä suurin on se, että täällä asiat tuntuvat hoituvan jotenkin hitaammin ja monet asiat mitkä Suomessa hoituu nopeasti sähköisesti, joutuu täällä käydä hoitamassa paikan päällä. Asioiden hoitamisen kanssa saa siis olla todella kärsivällinen.

Ihmiset on myös todella erilaisia. Täällä on normaalia moikata vastaantulevia tuntemattomiakin ihmisiä, kun Suomessa naapureita moikatessa saa harvoin edes vastausta takaisin. Tuntuu että ihmiset on täällä suvaitsevaisempia, eikä muilla ole aikaa puuttua tai kiinnittää huomiota muiden asiohin. Ihmiset on myös paljon suorapuheisempia, mikä saattaa monelle näyttää törkeältä./// I was requested to do a post about my moving to the Netherlands and living here and I thought that it would be nice to do this right away. I moved here in the end of September 2015, right after my final exams. It was quite a big change since not only did I move for the first time away from my mom's house, but I also moved away from Finland and together with Imran. Anyways we moved here knowing that we can always go back to Finland, if we want. 

One of the biggest difference between Finland and the Netherlands is that everything seems to be handled slower here. Somethings that can be done in Finland online, here you must got for a face to face appointment. You need to be patient here.

People here are also different. Here it's normal to say hello even to people you don't know, when in Finland when I have said hello to my neighbors, sometimes I don't even get a reply back. Here people are also more open minded and they don't usually care about other people's lives. They are also more straightforward, which might seem as they are rude. 

Helsinki, Finland

Suomesta pois muutto oli pitkään mun haave ja muillekin siitä haaveileville voisin suositella, sillä maailman näkeminen on aina hieno kokemus. Ystäviä ja perhettä tulee tietysti ikävä, mutta nykyään on niin helppo olla yhteyksissä facen, whatsAppin yms kautta ja lentokoneetkin on keksitty.

Yleisesti ottaen oon tykännyt tosi paljon asua täällä ja tää on ollut tosi kiva ja kasvattava kokemus. Kummassakin maassa on omia hyviä ja huonoja kokemuksia ja kaikki jutut on vaikeaa saada yhteen postaukseen, mutta tässä tälläinen tiivistetty kertomus./// Before I moved here, I had been dreaming about moving away from Finland a long time and I can really recommend it to anyone who feels the same way, since it's always a good experience to see the world. Of course I miss my family and friends in Finland, but luckily nowadays it's easy to keep in touch due Facebook, whatsApp etc. And airplanes are here to get you from one place to other. 

In general I have liked living here a lot and it has been an experience that has helped me grow. Both of these countries as every country has their own pros and cons and it's difficult to fit everything in one post, but I guess that here is most of the important things. 

Zaandam, The Netherlands


10 comments :

 1. Kiitos tästä! :) Olin lukevani jostain postauksesta, että aiotte asua siellä neljä vuotta? Opiskeletteko siis vai saitteko töitä? Olette kyllä rohkeita noin nuorina. :) Käyttekö jollain kielikurssilla vai onko kielen opettelu itsenäistä? Voisi kuvitella, että oppiminen on ehkä hitaampaa jo senkin takia, että englannilla pärjää siellä niin hyvin?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei mitään, tää oli kiva postaus toteuttaa, kiitos sulle ideasta! :) Joo, alkuperäinen tarkoitus oli olla täällä 4 vuotta, mutta nyt ainakin viimeinen vuosi onkin jossain muussa maassa työharjoittelun takia. :) Itse en opiskele tällä hetkellä, mutta tarkoitus olis mennä töihin heti kesän jälkeen. Meistä kumpikaan ei oo käynyt missään kielikurssilla ja itse en osaa hollantia paria sanaa enempää vaikka oonkin yrittänyt opetella. :D Oon myös kuullut, ettei monelle oo ollut edes siitä kielikurssista kauheasti hyötyä täällä :D Kieli on siis tosi vaikea ainakin omasta mielestäni ja siihen päälle vielä toi, että enkulla pärjää niin hyvin.

   Delete
 2. Tää oli tosi kiva postaus! :) Kiva kuulla asioita "pintaa syvemmältä" ja kun itsekin olen muuttamassa elokuussa opiskelemaan ulkomaille, on kiva kuulla muiden kokemuksia ja tarinoita!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon Vera! Onnea sulle ulkomailla opiskeluun, varmasti upea kokemus! :)

   Delete
 3. Hei olisiko huono idea, jos kertoisit vähän samaan tyyliin
  siitä kun käännyit muslimiksi?

  mikä oli syy ja mitä eroa on kristittyyn verrattuna

  ReplyDelete
  Replies
  1. Tätä toivottiin myös aiemmin, joten voin yrittää kehittää jonkinlaisen postauksen siitä! En oo ikinä mitenkään kokenut itseäni kristityksi, vaikka kirkkoon oonkin kuulunut, joten eroja on ehkä hieman vaikeaa eritellä, mutta eiköhän jonkunlaista postausta saada kehiin! :)

   Delete
  2. Muakin kiinnostaa tämä. Kiva olisi kuulla myös miten läheiset reagoivat. Ja vaikka muutkin ihmiset, esim. Suomessa huivia käyttäessä. Muutenkin huivista; aloit kai käyttämään sitä vasta myöhemmin etkä heti? Mitä tunteita siitä?

   Delete
  3. Aloin käyttämään huivia vasta kuukausi sitten, joten en vielä osaa sanoa miten Suomessa reagoidaan asiaan :D. Yritän saada jossain vaiheessa postausta aikaan tästä asiasta, mutta voin sanoa, ettei sitä postausta ole ihan nyt heti luvassa, sillä nyt on parin viikon verran vähän kiireistä :)

   Delete
  4. Muaki kiinnostais tää :) Harvinaista, et suomalainen kristitty kääntyy muslimiks. Tosin sanoitki, ettet oo koskaan tuntenu ittees kristityks. Jos haluat ni voisitko kertoo, miks aloit käyttää huvia? Haluaisitko enää julkaista itestäs huivittomia kuvia nettiin esim. kampausvinkkien takia? Aihe kiinnostaa kovasti, mut tietoo mulla ei oikeestaan peruskoulun uskonnontunteja enempää oo :D

   Delete
  5. Itseasiassa ei se oo harvinaista, ainakaan enää nykyään. Ja tosiaan yritän kasata jonkinlaista postausta tästä vähän myöhemmin, mutta nyt ihan lähiaikoina en vielä ehdi :)

   Delete